Нашият магазин използва бисквитки за да ви осугури по-добро потребителско преживяване. Препоръчваме ви да ги приемете напълно за да се насладите на работата с нас.

РАМКА 21х29,7 см. - ЧЕРНА

Рамка с плексиглас за диамантен гоблен размер 21х29,7 см. - ЧЕРНА см.

Нежна и изискана рамка с плексиглас и гръб - прекрасен финиш на майсторски подредения диамантен гоблен. 
Вече не е необходимо да обикаляте ателиета за рамкиране и сайтове, за да намерите подходящата рамка за диамантения ви гоблен. Купете заедно с поръчания гоблен и направите напълно завършена, до последния детайл, бляскава картина. 

Рамката е с краче за поставяне на хоризонтална повърхност.

Повече детайли

Поръчай продукта с един клик

4084

Нов продукт

14.50 лв

Повече информация

Рамка - размер  21х29,7 см. - ЧЕРЕН ЦВЯТ

Рамката е с краче за поставяне на хоризонтална повърхност.

Лека и удобна рамка, с която да завършите майсторската си работа. 

Арт Ивет мисли за удобството на своите клиенти!

Как да рамкирате диамантения си гоблен

След дълги дни и безсънни нощи в любимото хоби в редене на диамантчетата картината вече е готова. Ред е на кулминационният момент, в който да поставите своето блестящо бижу в рамка и да го окачите на стената. Но идва въпросът как да направите това и има ли изисквания и тънкости?

Задължително ли е рамкирането на диамантения гоблен? ДА обезателно трябва да поставите готовия гоблен в подходяща рамка и да го предпазите със стъкло. Напрашването и набиването на прах в незащитените гоблени е неизбежно и няма как да бъде почиствана грапавата повърхност на диамантения гоблен. За това – нека запазим произведението си дълго и да го поставим в рамка и зад защитно стъкло или плексиглас.

Подгответе гоблена за поставяне в рамка:

  • Почитете диамантения си гоблен: Първата стъпка преди рамкирането е почистването на гоблена. Нормално е по време на работа върху диамантчетата или по гърба на гоблена да попаднат косъмчета, влакънца, боклучета. Огледайте внимателно първо гърба на гоблена, а после налепените диамантчета и почистете всичко, което виждате с невъоръжено око, а после и с лупа. Всичко, което остане между диамантчетата ще ви се набива на око и ще го виждате всеки път щом погледнете картината си на стената. Бъдете прецизни. Ако е необходимо използвайте пинцетката, за да измъкнете попаднали между диамантчетата власинки.

  • Огледайте за пропуснати диамантчета: Нормално е сред множеството блестящи мъниста да сте пропуснали някое. Огледайте систематизирано целият гоблен и вижте дали имате пропуски. Попълнете ако откриете липсващи диамантчета.
    Понякога, ако гобленът е стоял открит и се е напрашил е възможно лепилния слой, да не задържа диамантеното мънисто – не се тревожете. С лепило тип Капчица, хубавата пинцета на АртИвет и клечка за зъби намажете гърба на мънистата едно по едно и ги поставете на местата им, като леко ги притиснете до пълното им залепване.

  • Корекции на недоразумения: тази стъпка преди рамкирането е изцяло свързана с това, крайният резултат само и единствено да ви радва. Възможно е поради грешки при реденето или дори при разработката да има диамантчета, цветове и форми, които да не са си на мястото или естетически да не ви допадат. Реденето на диамантен гоблен не е точна наука и е част от творчески процес. Подменете всичко, което дразни окото ви на творец. Отлепете вече залепените мъниста, пробвайте с други и получете краен резултат, който най-много ви радва. В гобленът не бива да има единични мъниста, които се набиват на око или коренно се отличават от заобикалящата ги цветова гама. Та вие сте наредили цял гоблен – вече сте майстор в това изкуство. Придайте финален, мек и красив щрих на гоблена си.

  • Уверете се, че всички мъниста са добре залепени: Невъзможно е да знаете каква част от долната повърхност на мънистата е потънала и контактува с лепилния слой. За целта е нужно да поставите гоблена на равна и твърда повърхност, да покриете гоблена с предпазните хартии, да сложите равномерно и навсякъде по него тежки предмети /например книги/ и да го оставите така да постои 24 часа, за да потънат мънистата в лепилния слой. Ако гобленът ви е отворен отдавна и реден дълго, можете преди това да го обдухате с топла струя въздух от сешоара, за да се размекне лепилото.
    Не е необходимо да купувате излишни приспособления като валяци за диамантени гоблени, за които да давате средства, а да използвате 2-3 пъти в живота си. Имате точилка, бутилка, чаша с равни страни и можете да я търколите с умерен натиск и да сте убедени, че всички диамантчета са били притиснати и натиснати към лепилото.

Има значение дали сте избрали рамка, която плътно отговаря на размерите на вашия гоблен. Ако рамката е точния размер ще изрежете диамантения гоблен и ще го поставите в рамката. Ако обаче размерът му е нестандартен или по-малък то можете да го поставите в средата на рамката. Да направите/използвате паспартуто на самата рамка, да използвате цветна хартия или картон като паспарту. Няма строги цветови правила при рамкирането. Важно е на вас крайния резултат да ви допадне.

След като сте преминали стъпките за подготовка за рамкиране, то вашият диамантен гоблен е готов да бъде поставен в рамка.

Изберете рамката според размера и цветовите и визуални предпочитания. Ако рамката е цветна помислете добре как ще се отрази на картината в нея. Дали ще я обрамчи нежно или ще създаде цветови хаос.

При рамкирането на диамантените гоблени е важно ДА НЕ СА с антирефлексно стъкло или антирефлексен плексиглас. Все пак красотата на диамантения гоблен се крие в дискретните отблясъци, а ролята на антирефлексните покрития е да премахне точно отблясъците. Използвайте обикновено стъкло и плексиглас.

Изберете рамката да е точно по гоблена или малко по-малка от налепената повърхност, за да не се виждат кантовете.

Снабдете се с макетен нож и повърхност, върху която да срежете канавата извън налепеното изображение. Ако линиите ви не се получат равни – използвайте голяма линия. Пазете ръцете и пръстите си. Имайте предвид, че срязвайки с натиск канавата ще разрежете и повърхността под нея. За това не правете това върху маса, плат, картон, кадастрон, плот и други, които можете да нарежете. Използвайте парче шперплат, голяма кухненска дъска за рязане, или друга плътна повърхност, която не е проблем да нараните.

Отрязаното изображение поставете на гърба на рамката и ако е необходимо залепете с лепило, като Ц200 или много малко Капчица, само в ъглите на гоблена.


Сглобете рамката и се насладете на крайния резултат!

Химичен състав: MDF, Полистирен, Фурнир, Хартия, Стомана   

Мнения

27 други продукта от същата категория :