Нашият магазин използва бисквитки за да ви осугури по-добро потребителско преживяване. Препоръчваме ви да ги приемете напълно за да се насладите на работата с нас.

Лак за акрилни бои

Лакирането на нарисуваната и готова картина по номета ще създаде завършен вид на творбата, ще подобри нейната издрържливост на влага, дим, прах, слънчева светлина. 

Изберете гланциращ или матиращ лак за акрилни картини!

Добавете бласък или кадифена мекота на оживялото в цветове, форми, емоции и нюанси платно.

Повече детайли

Поръчай продукта с един клик

Нов продукт

7.00 лв

Повече информация

След като основната работа и творческият процес по създаване на картина по номера е приключила е време да се пристъпи към завършителната част – ЛАКИРАНЕ НА КАРТИНАТА.

КАКВО Е ЛАКЪТ?

Акрилният лак е емулсия от акрилна смола във водна емулсия. Нанесен върху платното е отлична защита от влага, прах, светлина и др.

КАК СЕ НАНАСЯ АКРИЛЕН ЛАК?

Уверете се, че боите са изсъхнали напълно. Изчакайте няколко дена след окончателните краски. Разклатете шишето преди употреба. Използвайте широка чиста четка и нанасяйте от лака отгоре надолу. Прилага се на фини слоеве през интервали не по-малки от 30 минути. Не е задължително повторно лакиране.
Нека не ви притеснява, че цветът на лака е млечнобял – цветът ще се промени по време на съхненето и ще се превърне в еластичен, прозрачен филм с гланцов или матов ефект.

След като изсъхне прозрачния слой, картината е готова за окачване или рамкиране.

ЗАЩО ДА ЛАКИРАМ КАРТИНАТА?

Не е задължително да лакирате картината. Акрилните бои, които използваме са с добро качество и няма да се променят с времето. Лакирането предпазва творбата от увреждания като:

- Пряка слънчева светлина, която би избелила цветовете без защита;

- Влага;

- Висока топлина или студ;

- Прах в помещението;

- Цигарен дим или сажди.

Лакът ще запечата и съхрани картината без да промени нейните багри и красота! Даже ще я подобри придавайки и блясък или стенена мекота.

КОЙ ЛАК ДА ИЗБЕРА – ГЛАНЦ ИЛИ МАТ?

Винаги използвайте специализирани продукти, които са предназначени за акрилни бои. Дали да изберете лак, който създава гланциран или матов ефект, зависи от предпочитанията и стила на рисуващия. Матиращ лак се използва за картини, които ще бъдат разположени в помещение с много слънчева светлина, в близост до прозорци или осветителни тела. Гланцовият лак се нанася върху картини, които ще бъдат поставени далече от прозорци, за да се избегне разсейващо отразяване на светлината. 

Мнения

3 други продукта от същата категория :

Потребители, които купиха този продукт, купиха също: